Pentax D FA 28-105mm F3.5-5.6

See objektiiv sai ostetud juba siis kui kasutasin veel Pentaxi poolkaadrit K-3 II-te. Siis ma olin juba otsustanud, et lähen täiskaadrile üle, kuid minul ei olnud siis veel peale Pentax D FA 100mm makro objektiivi ühtegi teist täiskaadrile sobivat objektiivi. Seega sai otsustatud, et võtan selle suhteliselt odava objektiivi ligi. Kuid siis ma veel ei teadnud kui hea see investeering on.

Esimest korda kui D FA 28-105mm objektiiviga pilti tegin siis märkasin kohe kui terav ja detailide rohke oli pilt võrreldes teiste tol ajal olemas olevate objektiividega. Siin kohal on hea tõdeda, et see peab paika, kõigepealt investeeri objektiividesse ja alles siis soeta vajadusel parem kaamera.

Pentax D FA 28-105mm on tõenäoliselt üks alahinnatumaid objektiive Pentaxi täiskaadri objektiivde arsenalis. Ning seda väidavad paljud Pentaxistid üle maailma. Kui sa ei saa selle objektiiviga teravat pilti siis on asi kasutajas.

See objektiiv pidi olema minul ajutiselt kuniks tuleb välja Pentax D FA 24-70mm F2.8, kuid hetkel võin küll öelda, et mul ei ole mitte mingit mõtet soetada kallimat ja suuremat objektiivi selle asemele. Pildi kvaliteet on võrdväärne ning kest on ilmastiku kindel, mis on imeline, sest see 28-105mm objektiiv on mõeldud kit objektiiviks Pentax K-1-le. Ideaalne inseneri töö.

See objektiiv on minul kogu aeg kaamera ees, ka fotokotis. Ca 90% piltidest on tehtud minul selle objektiividega. See lihtsalt on üli hea, ning 28mm on minu jaoks piisavalt lai maastiku pildistamiseks.

Pentax K-1 ja Pentax D FA 28-105mm @80mm / ISO 800 / F8 / säri 0,4 sekundit / LEE kiilfiltrid ja B&W ringpola


Pentax K-1 ja Pentax D FA 28-105mm @105mm / ISO 800 / F8 / säri 1/14 sekundit / B&W ringpolaPentax K-1 ja Pentax D FA 28-105mm @80mm / ISO 100 / F13 / säri 1/8 sekundit / B&W ringpolaPentax K-1 ja Pentax D FA 28-105mm @73mm / ISO 100 / F11 / säri 1/4 sekundit / LEE kiilfiltrid ja B&W ringpola


Pentax K-1 ja Pentax D FA 28-105mm @35mm / ISO 3200 / F4 / säri 3 sekundit / HDR


Mina julgen küll väita, et reaalselt ongi olemas üli hea ja odav objektiiv. Kui ka Sina oled Pentaxi täiskaadri omanik siis kindlasti soovitan seda objektiivi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: