Ristpart, Tadorna tadorna

Neli päeva sai aetud taga sellist pardiliiki nagu Ristpart. Kogematta sattusin peale neile kui läksin mereäärde. Selle tulemusel veetsin 3 päeva Tallinna külje all, lootuses neid lähemalt silmata. Ühel päeval proovisin ka Neemel. Seal kahjuks nii lühikese toruga (300mm) ei olnud midagi teha, kuna mere kallas ikka suht pikalt lage ennem kõrkjaid/metsaserva. Ausalt minul polnud õrna aimugi sellest linnust. Äärmiselt ettevaatlik lind on. Iga väiksema liigutuse peale lendasid eemale. Lõpuks proovisin sedasi, et läksin hommikuks kohale. Otseses mõttes roomasin võimalikult ligidale ja siis ootasin kuni nad minu poole liikusid, kuid endiselt hoidsid nad distantsi ca 70 m. Püüdes ligemale pääseda läksid jälle nemad eemale, nagu kontrollides distantsi. Seetõttu ei saanud ka seda pilti mida soovisin, kindlasti üritan edasi. Mõned pildid jagan siin. Konkreetsest linnust ca 600 pildist ja 4 päevast on mul Teile siis näidata neid 3 pilti. Viimased kaks pilti on tehtud isaslinnust, kuna emaslind tuli väga harva veest välja. Siis ka hoidis maad ligi.

Selle esimese pildiga sai see vereta jaht alguse.

Kommenteerimine on suletud.

%d bloggers like this: